Güneş hasarı gibi çevresel faktörler ve yaşla birlikte deri kalitesinde bozulmalar meydana gelir. Yüz mezoterapisi tedavisi ile cilt kalitesinde artma, cildin daha canlı, parlak ve nemli olması hedeflenir. Antiaging amaçlı en sık yaptığımız uygulamalardan biridir. 

Yüz Mezoterapisi Tedavisinde Hangi Etken Maddeler Kullanılır? 

Hyaluronik asit, somon DNA, vitaminler aminoasitler, antioksidanlar, DMAE gibi etken maddeler yüz mezoterapisi tedavisinde kullanılır. Özellikle Hyaluronik asit derinin nem tutma kapasitesini arttırmaktadır. 

Yüz Mezoterapisi Nasıl Uygulanır? 

Uygulama öncesi uyuşturma amaçlı yüze lokal anestezi uygulanır ve 15-20 dakika bekletilir. Kişinin ihtiyacına göre belirlenmiş mezoterapi ürünleri inçe uçlu küçük iğneler yardımı ile derinin orta tabakasına enjekte edilir. Ortalama 4 seans planlanır ve bu seanslar 15 gün aralıklarla uygulanır. Tedavinin etkisi ilk seanstan itibaren görülmeye başlar. 

Yüz Mezoterapisi Tedavisinin Yan etkileri Var mıdır? 

 Uygulama sonrası bazen enjeksiyon noktalarında morluk, şişlik gözlenebilir. Ancak bu yan etkiler kısa süre süre içerisinde geçmektedir. Uygulama sonrası kişiler iş ve sosyal hayatına hemen dönebilir. 

Yüz Mezoterapisi Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Uygulamanın yapıldığı gün banyo yapılmaması, yüz bölgesine dokunulmaması ve makyaj yapılmaması önerilir.