Çenesi geride ve kare şeklinde çenelere çene dolgusu yapılabilir. Çene dolgusu uygulaması çenenin hem keskinleştirilmesini hem uzamasını sağlar. Ayrıca bazı kişilerde çene kasının fazla çalışmasına bağlı olarak deride kaldırımtaşı görüntüsü gözlenir. Kaldırımtaşı görüntüsünün tedavisi çene dolgusu ile tedavi edilir. Ayrıca gıdı denen çene altındaki sarkmanın görünümünü azaltmak için Çene dolgusu uygulanır. Ve artan çene projeksiyonu ile ‘V’ şeklinde yüz görünümü elde edilmiş olur. Çene asimetrilerini düzeltmek, çene hattı belirsizliğini gidermek ve çene altı sarkmaların görünümünü azaltmak için çene dolgusu kullanılır. 

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır? 

Çene dolgusu uygulama öncesi topikal anestezik krem sürülür. Yine uygulama öncesi asimetrileri tespit etmek amacıyla ayrıntılı muayene edilip hastanın izni dahilinde fotoğraf çekimi yapılır. Çene dolgusu; enjektör veya kanül  aracılığıyla uygulanır. Çene bölgesinde en sık tercih edilen dolgu maddesi içeriği Hyaluronik Asit’dir. İşlem genellikle 20-30 dk içerisinde tamamlanır. 

Çene Dolgusu Kalıcılık Süresi Ne kadardır? 

Çene  dolgusu ortalama etki süresi 10-12 aydır. Tekrarlayan çene dolgusu uygulamalarında süre uzamaktadır. 

Çene Dolgusu Uygulamasının Yan Etkileri Var mıdır? 

Uygulama sonrasında nadiren şişlik, morluk görülebilir. Çene dolgusu uygulaması sonrası kişiler iş ve sosyal hayatına hemen dönebilir. 

Çene Dolgusu Uygulaması Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Uygulama sonrası özellikle ilk 1 hafta hamam, sauna gibi yüksek ısılı bölgelere gidilmemelidir. 24 saat makyaj yapılmamalıdır. Çene bölgesine masaj yapılmamalıdır.